WELKOM


WELKOM OP DE SITE VAN HET DISTRICT ZEELAND VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING EHBO

Het district is op 20 september 1941 opgericht en maakt deel uit van de landelijke vereniging.
Het district omvat 5 kringen en telt 34 afdelingen.
De landelijke vereniging werd in 1893 opgericht door Dr. C.B. Tilanus Jr. en kreeg in 1953 het predicaat “KONINKLIJK”.
De vereniging stelt zich ten doel het verlenen van een doeltreffende hulpverlening, ontwikkeling en het verbeteren daarvan en het bijdragen tot voorkomen van ongevallen.
Het bevorderen van samenwerking tussen de afdelingen evenals het geven van voorlichting en het houden van vergaderingen, lezingen en het bevorderen van samenwerking met verenigingen of instellingen die het zelfde doel beogen.


LAATSTE NIEUWS


Nieuwe modelstatuten.

Op zaterdag 14 oktober jl. zijn de districtsbesturen en (plaatsvervangend) VR-leden door notaris mr. Zerrou geïnformeerd over het actuele verenigingsrecht. Hij is daarbij ingegaan op de noodzaak om notarieel gepasseerde statuten te hebben. Ook de wetgeving inzake bescherming persoonsgegevens en de regels wat betreft datalekken kwamen aan bod.
De komende maanden zullen alle afdelingen een uitnodiging ontvangen om in hun district een informatieavond bij te wonen waarin ook deze onderwerpen aan bod zullen komen.

Het Bestuur is nu met de notaris bezig om de modelstatuten te herzien zodat wij die op deze informatieavonden kunnen presenteren. Ons advies: wacht nog heel even met zelf naar de notaris gaan en bespaar kosten door met de landelijke actie mee te doen.

Het district Zeeland heeft een informatieavond gepland op woensdag 24 januari 2018. Uitvoerige informatie over locatie en aanvang tijd volgen zo spoedig mogelijk.