WELKOM


WELKOM OP DE SITE VAN HET DISTRICT ZEELAND VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING EHBO

Het district is op 20 september 1941 opgericht en maakt deel uit van de landelijke vereniging.
Het district omvat 5 kringen en telt 34 afdelingen.
De landelijke vereniging werd in 1893 opgericht door Dr. C.B. Tilanus Jr. en kreeg in 1953 het predicaat “KONINKLIJK”.
De vereniging stelt zich ten doel het verlenen van een doeltreffende hulpverlening, ontwikkeling en het verbeteren daarvan en het bijdragen tot voorkomen van ongevallen.
Het bevorderen van samenwerking tussen de afdelingen evenals het geven van voorlichting en het houden van vergaderingen, lezingen en het bevorderen van samenwerking met verenigingen of instellingen die het zelfde doel beogen.


LAATSTE NIEUWS


Rondje Nederland.

Geachte besturen,

Het landelijk bestuur doet ook deze winter weer een rondje Nederland om de afdelingen binnen de districten op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen.

Ook wil het bestuur graag weten waar er binnen de afdelingen behoefte aan is. Om u de gelegenheid te geven input aan te leveren is er voor verschillende functie binnen uw afdeling een enquête aan deze uitnodiging toe gevoegd.

Het districtbestuur doet een dringend verzoek aan u om de enquête door de betreffende functie beheerders in te vullen en zo snel mogelijk in te zenden.

Voor deze bijeenkomst heeft het districtbestuur op woensdag 4 maart 2020 een zaal gereserveerd in het dorpshuis Amicitia Schimmelpenninckstraat 14 te Kloetinge. We starten om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Het is voor de landelijke organisatie van groot belang de input met de afdelingen te bespreken. Ook is de avond van belang voor de afdelingen, die onderling met elkaar in gesprek kunnen en een vraag van een afdeling kan ook weer van belang zijn voor de andere afdeling.

We hopen zoveel mogelijk afdelingen op 4 maart te begroeten.


Op 4 maart komt Peter Fransman, landelijk voorzitter, samen met Adrie Koole, bestuurslid, in uw district om de resultaten te bespreken, nadere toelichting te ontvangen en met u te kijken naar de toekomst van de KNV EHBO.
Daar willen wij samen met u bepalen welke kant we met de KNV EHBO op gaan. Welke ondersteuning bieden we op welke manier aan de afdelingen, wat zou in ons meer-jaren Beleidsplan moet komen.
Dat plan ziet u, met bijhorende begroting, terug bij de vergaderstukken voor de landelijke Algemene Vergadering op 16 mei 2020.

Van elk bestuurslid ontvangen wij graag reactie via deze link: https://forms.gle/GDt4ahHgkQ4tGgC58

Verder vragen wij te kiezen voor een vragenlijst die past bij wat u binnen de afdeling doet. Mogelijk zijn dat er meer, zou u ze dan allebei willen invullen.

Voor voorzitters : https://forms.gle/TdFC7fqcrB4GmjwC7

Voor secretarissen : https://forms.gle/U9PnvzwtsVEP4yw37

Voor penningmeesters : https://forms.gle/BLRFpwXsEicj1wpt9

Over opleiden en herhalen : https://forms.gle/4M35hemLNN4keg4BA

Over inzet bij evenementen : https://forms.gle/a4kmZXuFr69DSu178

Over materiaalbeheer : https://forms.gle/XyLBinqHBito1S8z9


Wilt u de vragenlijst(en) uiterlijk 13 februari a.s. invullen aub.
Heel hartelijk dank voor uw bijdrage.
Namens het Landelijk Bestuur,

Marieke van der Valk
bestuursondersteuner